Diane Bruinsma : synoniem voor clubliefde v.v. SweelDiane Bruinsma staat synoniem voor clubliefde bij vv Sweel. Vanaf 10-jarige leeftijd is Diane al lid van de voetbalvereniging uit Zweeloo. Op ’t Alterbarg blikt de enthousiaste voetbalmoeder van Yade en Nathan terug op haar actieve voetbalperiode: “Eerst speelde ik bij de meisjes van de jeugdcombinatie, daarna de damesjunioren en destijds al op jonge leeftijd de overstap naar Dames 1 van Sportclub Zweeloo gemaakt.”

Diane bleef….

Diane groeide uit tot een vaste waarde en draaide heel wat jaren mee in het damesteam. Speelsters kwamen en speelsters gingen, maar Diane bleef. “Ik heb ontzettend veel speelsters voorbij zien komen.” Net als die andere vaste waarde – leider Einte – bleef Diane het elftal vele jaren trouw. “Verder heb ik genoten van alle teamfeestjes en zelfs ook een paar kampioensfeestjes meegemaakt.”

Voetbalmoeder van Yade en Nathan

Met een glimlach denkt ze ook terug aan de gezellige klaverjasavonden en de ‘kantine-middagen’ bij Sportclub Zweeloo. Toen Diane voetbalmoeder werd van Yade en Nathan nam ze wat gas terug met vrijwilligerswerk, maar het voetballen bij Sweel Vr 1 bleef ze trouw. “Uiteindelijk werd het leeftijdsverschil met de andere dames toch wel behoorlijk groot en daarom besloot ik te stoppen bij het eerste team. Helemaal afscheid nemen was voor mij echter geen optie. Dus speel ik nu op de vrijdagavond bij het 7 x 7 damesteam. Het was even een overgang naar minder vaak voetbal en meer lol, maar met behulp van bitterballen en een biertje had ik al snel de smaak te pakken”, zegt Diane, die in het dagelijks leven op parttimebasis werkzaam is als administratief medewerkster bij Hup & Fidom Garantiemakelaars Hoogeveen.

Actief betrokken

Nu Diane zelf op de vrijdagavond speelt, staat ze op de zaterdag graag als supporter aan de lijn van Yade (JO13-1 M), Nathan (JO10-1) en Gerard (Sweel Zat 3). “Ik vind het leuk om actief betrokken te zijn bij wat mijn eigen kinderen doen. We zijn alle vier spelend lid van vv Sweel, hoe leuk is dat! De voetbalclub speelt dus een grote rol binnen ons gezin.”

‘Wat terug te doen…’

Voor Diane en Gerard is het niet meer dan normaal om ‘wat terug te doen’ voor de club. “Gerard en ik hebben meerdere vrijwilligersrollen en bestuursfuncties ingevuld en momenteel ben ik nog lid van de sponsorcommissie en de kerstactiecommissie voor vv Sweel. Gerard heeft vanwege zijn drukke werkzaamheden op dit moment even geen nevenfuncties.”

Het fanatieke voetbalgezin, woonachtig aan de Paasbergstraat in Aalden, hoopt – samen met de leden en vrijwilligers – nog heel lang van het voetbal in Zweeloo te kunnen genieten. “Op naar de volgende 100 jaar!”

Bij de foto : Diane, Gerard, dochter Yade en zoon Nathan vormen een hecht voetbalgezin. (Foto: Gerda Looije)

lid worden jeugd van vv Sweel
 
supportersvereniging vv Sweel Clubwebshop Muta