De kraai vliegt verder dan de olifant met zijn slurf sproeien kan!En hoe ver de kraai zou gaan vliegen dit seizoen was maar weer de vraag. Wij hadden als Zaal 1 al een voorproefje genomen op 1 prestatie elftal en het blenden van de spelersgroepen. In de zomer van 2017 werd er namelijk een toverblik  open getrokken met ‘zaterdagspelers’, voor de jongere lezers – beeld in alsof je een FIFA 18 Pack ging openen – en het bleken stuk voor stuk diamantjes;

 • Ties ‘The White Mamba’ van der A,
 • Rene ‘Uncle John’ Lanting,
 • Thomas ‘Vanilla Gorilla’ Kamman
 • Nangila ‘Hachiko‘ van Eyck.

Om ruimte te maken voor deze 4 Power Rangers diende er zowel ruimte in budget als in de selectie gemaakt te worden. Om die reden werd er ook afscheid genomen van:

 • Uhm ja, een paar jongens
 • Weet de namen zo even niet meer
 • Lief waren ze wel,
 • Af en toe!
 • We hebben gelachen en allerlei andere dingen gedaan.
 • Maar de namen?
 • Ik ben meer van gezichten.

De vaste spelersgroep van de Wonderboys bestond dit seizoen verder uit oudgedienden Remmert Verbrugge, Jesper Vaessen, Michael Peters, Jelmer Drewes, Rick Martens, Robin Sikken, Korne Hummel en gelegenheidskeeper Jesper Reuvers.

Enfin, we besloten dat de nieuwelingen met zijn vieren plus onze gelouterde Rick Martens ten tonele moesten verschijnen tijdens de openingswedstrijd, Zandpol 3!
Zandpol als zaalploeg kenden wij nog vanuit een eerder seizoen. Toen stond er een keeper op doel die een kruising was tussen Peter Crouch en Jaap Stam (de lengte van Peter en de klauwen van Jaap). Deze levende legende keepte helaas niet (meer) in Zandpol 3. Desalniettemin waren onze 5 klasbakken gebrand om het seizoen (zonder wissel) vlammend te beginnen. Dit was vooral te merken bij Thomas ‘Vanilla Gorilla’ Kamman. De gepensioneerde ballenvanger is in het hedendaagse zaalvoetbal een super aanspeelpunt en een assist-sjeik. Dat Thomas ook een echte killer is, hebben wij eigenlijk alleen de eerste 5 minuten in de wedstrijd tegen Zandpol 3 gemerkt, want de 1-0 lag super snel in het netje! Over de rest van de wedstrijd willen wij het niet meer hebben. Wij zijn een groep positivisten namelijk en over de 9 goals en de einduitslag 1-9 kunnen wij weinig positiefs melden.

De wedstrijden na die van Zandpol waren wij als team gebrand om dit recht te zetten. In de einduitslagen was dit dan ook te merken. Tunas 3 werd met 0-7 verslagen en Ruinerwold 3 zelfs met 18-1. De scheurtjes in het beton na de wedstrijd van Zandpol waren gedicht en we konden gaan beginnen aan de wederopbouw van het Sweel Zaal imperium. Hiervoor dienden de Tovenaars de Drentse sporthallen rond te toeren om zakjes met punten te verzamelen. ZZVV, DZOH, HZVV, Hoogeveen, Protos ze moesten allemaal hun mindere bekennen in de Slangen Sluipschutters uit Zweeloo.

Het swingende voetbalspelletje en de onuitputtende spelvreugde van de zwart-oranje hemden waren de scheidsrechters ook goedgezind. Zo was er in de veel besproken clash tussen Sweel Zaal 1 en HZVV 2 een blessuretijd van 8 minuten. Op het moment dat deze tijd inging stond Sweel met 8-5 achter. De nobele fanatieke scrabbelaar, in de rol van Scheidsrechter besloot enkele seconden na de 8-8 dat het voldoende was geweest.

Memorabele momenten heeft dit seizoen in overvloed. Zo hadden wij in de wedstrijd tegen ZZVV 3 een debutant in het shirt van vv Sweel. Deze debutant is geboren in de Dominicaanse Republiek en sprak geen enkel woord Nederlands. De beste debutant kwam in een warm bad aan en heeft genoten van de ervaring.

Of dan de kraker tegen HZVV 2 waarbij Michael Peters, voor de mensen waarbij niet direct een lampje gaat branden; Het is die flamboyante knul die vaak bij de 2e paal lijkt te staan dromen, totdat er een bal tegen zijn scheenbeen spat en hij vervolgens zijn doelpunt met 4 flikflakken, 2 salto’s en een halve schroef viert! Juist, dat is onze Michael Peters!
Michael is het type speler waarvan trainers zeggen; hij ziet dingen sneller dan andere spelers.
Zo gaf hij in de rust tegen HZVV 3 aan (waarbij hij het doel mocht verdedigen), dat als wij wouden winnen hij van de keeperspositie af moest. En dat hadden wij inderdaad beter kunnen doen want de pot eindigde in de eerder besproken 8-8!
Nogmaals, het is een type speler die dingen sneller ziet dan andere spelers!

Memorabel waren ook de rek en strek oefeningen van onze inval spelers van vorig seizoen, die uiteraard een jaar later niet altijd meer op de foto’s leken. Maar van een afstand van 25 meter in de Downward-Facing Dog positie waren ze niet van echt te onderscheiden.

Kan u zich verder nog de wedstrijd tegen Ruinerwold herinneringen? Deze eindigde in 3-13. Ook deze wedstrijd werd zonder wissels aangegaan. Binnen 5 minuten stond het 0-6 en daarvan had Ruinerwold er zelf 4 in eigen doel gewerkt. Of wat te denken van de atoombom van Robin Sikken tijdens deze wedstrijd in de bovenhoek (en later in de wedstrijd de buik en het hoofd van de keeper)? Ik hoor u denken voetbalt Robin Sikken nog? Ja die voetbalt wel degelijk nog.
Robin had afgelopen jaar door blessureleed een mentaal en fysiek zwaar jaar, ho ho – figuurlijk uiteraard! Robin was daardoor meer te vinden bij eet en drinkgelegenheden dan in de buurt van een sportvereniging. Maar Robin is weer helemaal terug gejojood en verdedigd de Zweeler clubkleuren vol trots (maximaal 1x in de week uiteraard, rest van de week voetbalt die ergens anders).

Uiteraard was u als fans in overvloed aanwezig bij alle wedstrijden en zal het lezen van dit verslag geen nieuwe feiten naar boven brengen, het zullen louter herinneringen zijn die opgehaald worden. Heel erg bedankt hiervoor en wij hopen weer op u te kunnen rekenen in het nieuwe seizoen!
Verder is ons team in al die jaren toch zeker geolied te noemen, maar zijn wij altijd opzoek naar wat WD-40. Ben jij zo makkelijk in de omgang als WD-40? En weet jij wat het verschil is tussen een ezel en een paard? Dan zijn wij altijd bereid om je een kans te geven in ons sterrenensemble!

Rest ons nog te melden dat, ondanks verwoede pogingen van DZOH 2 (nummerlaatst) om DZOH 1 kampioen te laten worden door late afzeggingen onder het motto: als wij niet tegen hen spelen, kennen ze ook niet van ons winnen, wij toch net genoeg punten hebben vergaard om kampioen te worden en we ze volgend jaar (na dispensatie) graag weer een kans geven.

Ja, deze boys (en girl) zijn dus wel even kampioen geworden!

Nou, en zeg nou eens eerlijk;
Had jij verwacht dat de kraai zo ver zou komen?

Wij kijken al uit naar volgend seizoen!

Ps. @Jan Timmer neem jij aankomend seizoen wel elke vrijdag je zaalschoenen mee?!

lid worden jeugd van vv Sweel
 
supportersvereniging vv Sweel Clubwebshop Muta