Collegetour gemeente Coevorden op bezoek bij v.v. SweelEen Collegetour met als doel om ideeën op te halen over van alles en nog wat, maar bovenal om interesse te tonen in de gemeenschap. Met deze insteek ging het college van B & W afgelopen week op pad in de gemeente Coevorden.

Donderdag werd een kijkje genomen in Zwembad Zweeloo en vrijdagochtend namen de drie wethouders Joop Brink, Jan Zwiers en Jeroen Huizing in alle vroegte een werkbezoek aan v.v. Sweel. De gasten kregen niet alleen een hartelijk onthaal, maar werden bovendien getrakteerd op een heerlijk ontbijt. Dit alles op uitstekende wijze verzorgd door het Samenloop voor Hoop-team ‘Van OnSCHATZbare waarde’. De ontbijtservice werd door college en clubbestuur zeer gewaardeerd. En niet minder belangrijk: het team hengelde weer een mooi bedrag voor het goede doel binnen.

Tijdens ontbijt gaf voorzitter Bart Meems van v.v. Sweel een inkijkje in het reilen en zeilen van de Zweeler voetbalclub. ‘We zijn enorm trots op wat er hier de afgelopen periode is gerealiseerd. We hebben de beschikking over een prima accommodatie en er ligt een mooi perspectief voor de toekomst. Uitdagingen blijven er, maar we kijken met veel vertrouwen vooruit’, liet Meems weten.

Nieuwe ontwikkelingen

De voetbalclub is innovatief en haakt in op nieuwe ontwikkelingen. ‘Er zijn nieuwe jeugdspelvormen voor de jongste jeugd, we brengen vernieuwingen aan in de oefenstof en investeren in de kwaliteit van onze jeugdtrainers’, aldus Bart Meems. Sweel zoekt ook de verbinding met de regio. ‘Dan doen we onder meer met de Jeugdvoetbaldagen. En op 1 oktober starten we een samenwerking met de Regionale Voetbal Academie (RVA). Hiermee willen we ook de jeugd van andere clubs bereiken.’

Rol vrijwilligers

Niet in de laatste plaats kwam de inzet van de vrijwilligers aan de orde. ‘We hebben grote waardering voor hun inzet, maar we hebben wel onze zorgen voor het netwerk voor de langere termijn. Hoeveel extra’s kun je nog vragen van vrijwilligers en leden? We zien ledenaantallen teruglopen en het wordt steeds uitdagender om financieel gezond te blijven.’ De drie wethouders herkenden deze items en delen de zorg van de clubbestuurders.

Gekwalificeerd sportcomplex

Aan de ontbijttafel zaten ook Aaldert Kamman en Roelof Lanting van de beheersstichting ’t Alterbarg. Aaldert en Roelof gaven uitleg over de onderhoudswerkzaamheden van de accommodatie en de rol van de zeer actieve groenploeg. Vervolgens maakte het gezelschap en rondgang over het sportpark en kregen de vertegenwoordigers van de gemeente Coevorden een goede indruk van het gekwalificeerde sportcomplex. Bijzondere belangstelling was er voor de inventieve robotmaaier. Ook hier werd nogmaals de belangrijke rol van vrijwilligers benadrukt.

Al met al een zeer geslaagde, leuke en waardevolle bijeenkomst. “De drie wethouders toonden veel betrokkenheid en belangstelling. Het is fijn om te zien dat bestuurders het belangrijk genoeg vinden om langs te komen. Wat v.v. Sweel betreft zeker voor herhaling vatbaar.”

Meer informatie

Op facebook is meer informatie, foto’s en video’s te vinden over de collegetour. De video van vrijdag inclusief vv Sweel: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1482535698493353&id=121747367905533

Aanwezig:

Namens gemeente Coevorden: De drie wethouders Joop Brink, Jan Zwiers en Jeroen Huizing, Jaap Scholten (beleidsambtenaar) en Alieke Eising (communicatieadviseur).

Namens v.v. Sweel: Anoek v.d. Weide, Hilde Rotmensen, René Lanting en Bart Meems

Namens SBVA aanwezig: Aaldert Kamman en Roelof Lanting.

lid worden jeugd van vv Sweel
 
supportersvereniging vv Sweel Clubwebshop Muta